Dirigente

Marieke van der Lee (1991) heeft als klarinettiste de vreugde om met anderen samen te spelen in een orkest al vroeg meegekregen, met een ouder als dirigent. Daarom was het geen moeilijke keuze om, naast een studie klarinet aan het conservatorium, directie voor Harmonie en Fanfare te gaan volgen. Marieke treedt hiermee namelijk in de voetsporen van haar vader. Ze heeft met veel plezier een privéopleiding HaFaBra-directie gevolgd bij Chris Derikx en deze studie heeft Marieke in 2018 met goed gevolg afgerond. Het uitoefen van directie brengt naast extra variatie en verdere motivatie in haar werk als klarinettiste ook enthousiasme om andere musici te laten musiceren.

Van haar inmiddels te vroeg overleden eerste mentor, heeft ze geleerd dat er maar één ding leuker is dan muziek maken. Ja, juist: SAMEN muziek maken. Directie was daarom een perfecte keuze. Op deze manier kan ze haar passie voor muziek en samen muziek maken delen met anderen, zowel jong als oud. Marieke heeft zelf onder vele dirigenten gespeeld en komt uit het verenigingsleven. Ze begrijpt hoe samenspel er hier aan toe gaat en kan daarom goed inspringen op wat een muziek vereniging nodig heeft in het dirigeren.

Marieke heeft inmiddels regelmatig ingevallen bij diverse orkesten voor collega-dirigenten. Op dit moment staat ze voor het midden-orkest N-Joy van de muziekvereniging KHSC uit Kerkdriel, het opleidingsorkest van Harmonie Erica uit Mook en het opleidingsorkest van de muziekvereniging WIK uit Geffen.