Muziekles

Marieke van der Lee (1991) is niet alleen zelf actief op de klarinet, maar geeft ook muziekles. Al op 15-jarige leeftijd is ze begonnen met invallen bij de muziekschool van haar ouders, muziekschool Excellent. Tijdens haar studie aan het conservatorium kreeg ze voor het eerst haar eigen leerlingen. Op het conservatorium heeft ze vakken zoals didactiek, pedagogiek en methodiek met goed gevolg afgelegd. Inmiddels heeft ze al op vele plaatsen lesgegeven via muziekverenigingen en muziekscholen. Ook heeft Marieke ervaring met lesgeven aan groepen, wat ze heeft opgedaan bij het leerorkest in Amsterdam. Op dit moment geeft Marieke met veel enthousiasme les bij de verenigingen in Kerkdriel (KHSC), Bennekom (OBK), Langenboom (Amiticia), Haps (Juliana), Reek (MSC)  en Grave (Harmonie Stad Grave). Daarnaast is ze verbonden aan het kunstencentrum Muzelinck. Ook is het mogelijk om bij Marieke thuis in Nijmegen les te volgen.

Marieke vindt het inspirerend en boeiend om les te geven. Iedereen is en anders en daarom bestaat er ook niet één methode die goed is. Door haar lessen aan te passen aan het individu probeert ze het beste uit haar leerlingen, zowel jong als oud, te halen. Dit doet ze met veel enthousiasme, want wat is er nu leuker dan de passie die ze heeft voor muziek over te brengen op anderen. Plezier staat dan ook centraal in de muzieklessen.

Naast klarinetles geeft ze saxofoonles, blokfluitles en Algemene muzikale vorming. Het is mogelijk om HaFa-examens af te leggen, waarbij een officieel diploma behaald kan worden.  

Bent u op zoek naar een jonge, enthousiaste docente? Neem dan contact op via het contactformulier.